Politiet: Nå er det nytt om nordmenns ferieregler til Danmark

Publisert: 
12/8/2021

THE TRAVEL INSPECTOR: DETTE MÅ DU TA MÅ DU TA MED DEG TIL DANMARK I SOMMER

(ODD ROAR LANGE): Den 15. juni åpner Danmark sine grenser for norske feriegjester. Og det er mange som gleder seg til å dra til Danmark på sommerferie i år. Men det har hersket en del tvil om hva som er tillatt og hvilke regler som gjelder. Først og fremst har dette dreid seg om dokumentkrav og om det er har vært tillatt å kjøre gjennom Sverige på reise til og fra Danmark. Nå er dette avklart.
Aller først: Husk å ta med gyldig pass til alle som skal reise.
Her har du svarene på det du trenger å vite før Danmarksferien.

REISE VIA SVERIGE

Ja, du kan reise via Sverige dersom du vil til Danmark. Dette bekrefter Rikspolitiet.
-Fra mandag 15. juni kan nordmenn som vil på ferie til Danmark reise inn til Danmark via alle reiseruter, sier Sofie Sidor Christiansen, kommunikasjonskonsulent i det danske Rikspolitiet til Thetravelinspector.no
Det betyr at du kan kjøre via Sverige og ta ferje fra Helsingborg til Helsingør, eller kjøre over Øresundbroen mellom Malmø og København.
Reisende som krysser grensen mellom Danmark og Sverige må forvente betydelig utvidet reisetid så lenge grensekontrollen er slik den er nå (juni 2020).

MED FLY

Du kan ta fly fra norske flyplasser til Danmark, dette gjelder både til Sjælland og Jylland.

MED BÅT

Du kan ta følgende passasjerskip til Danmark i sommer:
Oslo til København via Frederikshavn (DFDS)
Larvik til Hirtshals (Colorline)
Kristiansand til Hirtshals (Colorline)
Bergen og Stavanger til Hirtshals (Fjordline)
Kristiansand til Hirtshals (Fjordline)
Langesund - Hirtshals (Fjordline) fra 3. juli

PÅ FERIE

-Du kan reise på ferie dersom du har bestilt ferieopphold med minimum seks netter utenfor København og Frederiksberg kommuner, forsetter Sofie Sidor Christiansen hos Rikspolitiet og henviser til disse retningslinjene.
Det kan være et opphold i for eksempel et leid fritidshus, på en campingplass eller hotell. Det er også mulig å tilbringe minst seks netter i en privat bolig eller et leid fritidshus.
Du må ta med bestillingsbekreftelse/leiebevis fra hotell, campingplass eller hytte-/leilighetutleiebyrå som dokumenterer bostedsstedet og lengden på oppholdet samt navnet på personene som bestilte oppholdet.

BESØK I KØBENHAVN

Det er tillatt å overnatte i København. Men med samme krav som øvrige steder: til sammen minst seks overnattinger. De behøver ikke å være på samme sted i Danmark.

PRIVAT OVERNATTING

Det er tillatt å feriere i privat innkvartering eller i et privat leid fritidshus i minimum seks netter.
Her må du ta med dokumentasjon for lån på boligen, avtalen om privat innkvartering eller leiebevis til grensekontrollen. Dokumentene må inneholde informasjon om plassering av boligen og kontaktinformasjon hos utlåner/utleier.

EGET FERIEHUS/-LEILIGHET

Du kan bo i ditt eget fritidshus i Danmarks. Som eier av sommerhuset kan du ta med deg ektefelle, fast partner, forlovede, kjæreste, foreldre, besteforeldre, barn og barnebarn, samt familiemedlemmer.

Du må ta med dokumentasjon av ditt eierforhold til hytta, for eksempel skjøte, kjøpekontrakt eller skatteinformasjon. Hvis du tar med ovennevnte familiemedlemmer, må du ta med dokumentasjon for familieforholdet ditt, f.eks. ekteskapsattest, fødselsattest, dokumentasjon av felles bosted etc.

I EGEN BÅT

Det er tillatt å feriere i Danmark i egen båt eller på leid båt, forutsatt at man har dokumentasjon på at man har bestilt havneplass i minimum seks netter i en marina utenfor København og Frederiksberg kommuner. De seks nettene trenger ikke å være i samme havn.

Les fullstendig artikkel her: https://www.thetravelinspector.no/news/2020/6/11/naa-er-det-nytt-om-nordmenns-danmarksreiser

Gi penger til Klubben din ved å booke reisene dine hos oss.

Når du booker reiser gjennom lenker på denne siden kan du komme tilbake og legge inn bookingnummeret ditt og velge hvilken klubb som skal motta 30% av våre inntekter! Det koster selvfølgelig ingenting ekstra for deg!

Vis alle reiser
Les mer

Vi tror også du vil like disse artiklene