Nordmenns vanligste turist-tabber - og slik unngår du dem

Publisert: 
9/8/2021

(ODD ROAR LANGE): Unngå disse feilene når du drar på ferie i år

1: DU BESTILLER FERIEN VIA EN SØKEMOTOR PÅ INTERNETT

Bestill heller direkte hos reiseselskapet, flyselskapet og/eller hotellet. Det gir deg bedre rettigheter og dobler sjansen din til å få hjelp dersom noe skulle skje. Sannsynligvis er det billigst, også.

2: DU GLEMMER Å SJEKKE UTLØPSDATOEN PÅ PASSET DITT

Eller like ille: finner ikke passet ditt når du skal reise. Husk at flere land, blant annet Dubai, Kina og USA ikke aksepterer nødpass. Her kan du sjekke passreglene for ditt reisemål.

3: DU TILBRINGER HELE FERIEN PÅ SAMME STED

Bruk sjansen til å oppleve mer når du først er på ferie. Mitt tips er å planlegge litt på forhånd, slik at du vet hva som finnes i nærheten og hvordan du kommer deg dit. Slikt er mye enklere å skaffe seg oversikt over før du drar, og så sjekker du detaljene når du kommer frem til reisemålet. Lokalbefolkningen har alltid gode reisetips.

4: DU VELGER REISEMÅLET I HØYSESONGEN

Nå er det selvsagt en grunn til at det er høysesong: det kan være at det er denne delen av året hvor stedet er aller best. Men, husk at prisen også er aller dyrest. Det er sjelden en god idé å velge et reisemål på den absolutte lavsesong. Men hva med «skuldersesongen», og aller helst først i sesongen. Mot slutten er de nemlig utsolgt for en del varer, de ansatte er slitne og ofte kan både hotellrom og leiebiler være påført skader gjennom sesongen. Jeg har opplevd reisemål utenfor høysesong - og det er både mye billigere (ofte halv pris) og veldig hyggelig.

5:  DU BRUKER TRIPADVISOR SOM REISEGUIDE

Vel, tripadvisor har selvsagt mange gode tips å komme med. Men, problemet er at også alle de andre turistene velger denne guiden. Og derfor «klumper de seg sammen» på de samme hotellene og samme restaurantene, som igjen fører til kø og høyere priser. Og dét ønsker du sannsynligvis ikke. Let deg frem til uavhengige guider - og fremfor alt: spør lokalbefolkningen om tips.

6: DU VELGER HOTELL FOR LANGT FRA OPPLEVELSENE

Skal du på shopping i storbyen så er det upraktisk (selv om det er billigere) å bo langt utenfor bykjernen. Husk at det er flott å kunne stikke innom hotellet for klesskift, sette igjen shoppingposer, toalettbesøk etc midt på dagen. Og se ikke bort fra at det du betaler ekstra for å bo i sentrum spares inn ved at du slipper taxi samt at du kan benytte deg av hotellets tilbud om gratis vann, kaffe, kveldsmat etc.

7: DU TAR MED DEG ALTFOR MYE BAGASJE.

Lag deg en detaljert pakkeliste. Legg klærne utover sengen hjemme før du pakker i kofferten, slik at du får sjekket at klærne passer til hverandre. Du sparer mye ved å finne klær som matcher. Du trenger ikke 1 liter shampo og tilsvarende mengde balsam. Men husk nok solkrem - som er mye billigere i butikker som Eurospar etc i Norge enn på sydenreisemålet. Kanskje du skal lære deg å pakke som en pilot.Med disse justeringene kommer den neste reisen din til å bli enda bedre. God tur.Skrevet av Odd Roar Lange, The Travel InspectorLink til fullstendig artikkel: https://www.thetravelinspector.no/news/unngaa-disse-turisttabbene-i-ferie

Gi penger til Klubben din ved å booke reisene dine hos oss.

Når du booker reiser gjennom lenker på denne siden kan du komme tilbake og legge inn bookingnummeret ditt og velge hvilken klubb som skal motta 30% av våre inntekter! Det koster selvfølgelig ingenting ekstra for deg!

Vis alle reiser
Les mer

Vi tror også du vil like disse artiklene