Har dere lyst på venninnetur til Amsterdam?

Publisert: 
9/8/2021

(ODD ROAR LANGE): Amsterdam er en favorittstorby for veldig mange nordmenn. Og det er ikke vanskelig å forstå. To timers flytur fra Oslo, kort avstand og god kommunikasjon med tog fra flyplassen (Schiphol) til sentrum sammen med et kompakt og veldig innholdsrikt sentrum gjør Amsterdam til en fin storby å besøke for en weekend.Samtidig er Amsterdam en by som det er lett å orientere seg, klimaet er behagelig fra mars/april og til november, og det er en veldig bra by for jenteturer.

STED Å BO

Amsterdam har alt fra de enkleste bed&breakfast til flotte femstjernes hotell. Vil dere bo på Michael Jacksons favoritthotell så er Sofitel Legend The Grand stedet som byr på både butler, michelinmat og varm kakao.Hotellet er førsteklasses, men river hardt i lommeboka. Et annet godt hotell som kommer til å vekke begeistring er The Dylan Amsterdam. Et lite, men luksuriøst hotell med en fantastisk restaurant og svært bra bar. Et utmerket sted å starte kvelden.Et langt rimeligere, og like sentralt, alternativ er å velge La Ramise, som ligger i en stille gate midt i byen. Eller: sjekk ut Barangay B&B som ligger midt mellom jernbanestasjonen og bydelen Jordaan (mer om den senere). Barangay serverer en fantastisk frokost på sengen. Det kan være noe å glede seg til på jenteturen. PS: Et lite ekstratips: dersom dere skal til Anne Franks hus - eller på kanaltur - så kan dette kjøpe gjennom hotellets side, og da unngår dere de lange køene.

SHOPPING

Hele Amsterdam sentrum er en perfekt shoppingby. Og dere bør legge turen til bydelen Jordaan.Dette er Amsterdams mest spennende bydel etter at den på nittitalet var nær ved å bli revet og bebygd av moderne høyhus og forretningsbygg.Husokkupanter og fremsynte politikere fikk stoppe dette.Shoppingtips: besøk gaten Haarlemmerdijk hvor du finner butikker som Dotshop i nr 46 (møbler og tepper), Jordino i nummer 25 (håndverksjokolade) og Six and Sons (fra møbler, tepper, klær, såpe til interørmagasiner mm) i nummer 31.Denne gata besøkes helst av locals og ikke av så mange turister.Like ved Jordaan ligger de ni gatene som har mange små butikker som ikke bare selger varer fra kjedene.Second HandDet er mange secondhand-butikker og merkevarebutikker i dette området.Jeg anbefaler deretter et besøk hos Luxuy&Vintage i Heiligeweg 9 og Amsterdam Watch Company i Reestraat 3. Og kanskje en lunsj hos Staets i Keizersgraacht 324. Styr unna alle suvenirbutikkene! Dersom du vil kjøpe med deg ost så bør dette kjøpes i matvarebutikkene, ikke i ostebutikkene som lokker til seg turistene.‍Varehuset BijenkorfDette store varehuset, som ligger midt i byen, har åpent sju dager i uken. For nordmenn kan det best sammenlignes med en variant av Steen & Strøm eller britiske Harrods. Her finner dere Louis Vuitton, Hermès, Gucci, Chanel, Longchamp, Céline, Michael Kors, Kenzo og Jimmy Choo, for å nevne noe.Husk at nordmenn kan handle tax free i her og i en en rekke andre butikker i Amsterdam dersom dere handler for mer enn 50 Euro. I fjerdeetasje i kjeøpresenteret er det en tax refund-lounge. Husk å si i fra i butikken du handler i, så ordner de kvitteringene ferdig for dere. Last ned Global Blue-appen på telefonen før dere starter shoppingen.MUSEUMSBYENMuseum er kanskje ikke det første dere tenker på når det gjelder en jenteweekend i Amserdam. Jeg tar allikevel med anbefalingen slik at dere kan velge ett av dem, om du har lyst: Rijksmuseum, Van Gogh Museum eller Stedelijk Museum.Skal dere velge litt annerledes så er det high tea og te-museet dere skal besøke. Veldig morsomt og lærerikt. For ikke å snakke om smakfullt.

PÅ KVELDSTID I AMSTERDAM

Hva gjør man på kveldstid i Amsterdam? Tilbudene er overveldende mange. Og mitt forslag er å bestemme seg på forhånd før dere går ut istedet for å vandre ut i kvelden og å ta det på sparket. Spør på hotellet hvor du bor om de kan anbefale noe i nærheten.Mange utesteder i byen kan være fulle av folk og ikke bruk unødvendig tid på køståing. Ønsker dere en kveldscocktail så er House of Bols en opplevelse. Riktignok flest turister, men morsomt allikevel. Cocktailbaren «Occo» på hotel The Dylan er også verd besøket.Vil dere på pub med locals, velg for eksempel Cafe T Smalle i Egelantiersgracht 12 eller Cafe de Prins i Prinsensgracht 124. Her bør der bestille bitterballen - som er spesielle «kjøttboller» som passer perfekt som snacks til lokalbrygget øl.

TRANSPORT I BYEN

Amsterdam har både busser, trikk, taxi og uber. Jeg har svært god erfaring med uber og trikk. Kjapt, enkelt og billig. Uber er en effektiv måte å komme seg fra hotellet til flyplassen når dere skal reise hjem med masse bagasje.

BONUSTIPSET

Conservatorium Spa Hotel Det største spa- og treningssenteret i Amsterdam ligger i dette luksushotellet i sentrum. Dere trenger ikke bo her for å få bruke spa- og/eller treningsfasilitetene. En stor opplevelse.Jeg har også skrevet: Derfor bør dere dra på venninnetur til NiceLes mer: Den beste dagen for billige flybilletter er kanskje ikke den du trorLes mer:Slik får jeg alltid det billigste hotellrommetVil du vite mer om Amsterdam. Les Iamsterdam her‍Kilde: The Travel Inspector, se fullstendig artikkel her: https://www.thetravelinspector.no/news/den-beste-jenteturen-til-amsterdam

Gi penger til Klubben din ved å booke reisene dine hos oss.

Når du booker reiser gjennom lenker på denne siden kan du komme tilbake og legge inn bookingnummeret ditt og velge hvilken klubb som skal motta 30% av våre inntekter! Det koster selvfølgelig ingenting ekstra for deg!

Vis alle reiser
Les mer

Vi tror også du vil like disse artiklene