8 gode grunner til å besøke Tromsø i vinter

Publisert: 
12/11/2021

Velkommen til Tromsø - hele Norges juleby!

Få den varme julestemningen og skap gode førjulsminner sammen med dine nære og kjære i julebyen Tromsø. Hygg dere med en kopp gløgg på utendørs julemarked. Lek dere på skøytebane, kos med huskyer eller mat reinsdyr. Mørketidsbyen er full av lys – i julegatene, og er dere heldige danser nordlyset over himmelen.

Storbyferie eller naturopplevelser? Hvorfor velge når du kan få begge deler? Dra på hundeslede eller reinsdyrslede, gå på ski eller speid etter hvaler. Tromsø er omgitt av rå arktisk natur og her er det mange forfriskende utendørsaktiviteter som venter på å oppleves sammen. Den arktiske hovedstaden byr også på et pulserende sentrum hvor du garantert finner unike julegaver til de du er glad i, enten på julemarkedet, eller i en av våre mange butikker som selger både lokalt håndverk og kunst.

Gjør deg klar til å oppleve verdens beste juleby!

Drømmer du om å se nordlyset, stå på ski i puddersnø og puste inn den friske og rene luften i Nord-Norge? Her er 8 gode grunner til hvorfor du burde besøke Tromsø om vinteren.  

1.      Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser, uavhengig av solens sykluser. Naturfenomenet kan observeres fra sent august til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett overbyen, men for å øke sjansene dine anbefaler vi deg å dra til litt mindre lysbelagte steder som Prestvannet eller Telegrafbukta.

2.      På grunn av Golfstrømmen, har Tromsø mildere kystklima enn andre destinasjoner på samme breddegrad. Dette fører til at selvmidt på vinteren er det relativt mildt. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen i Tromsø er rundt -4 ° C

3.      Tromsø tilbyr et bredt spekter av morsomme og unike vinteraktiviteter. Kjør reinsdyr- eller hundeslede gjennom snødektelandskap og daler, blir bedre kjent med samisk kultur, dra på båtturer, fiske eller fjellturer like utenfor byen eller i Tromsø-regionen. 

4.      Tromsø ligger i hjertet av den arktiske villmarken, omringet av spisse fjell og vakre fjorder. Naturen er så nærmesentrum at du kan stå i hovedgaten og beundre fjorden, den mektige Tromsdalstinden og utsikten mot Fjellheisen. Om du er glad i dyreliv er det flere muligheter for å bli kjent med arktiske dyr som sel, gaupe, reinsdyr og mer. 

5.      Folket i nord er stolte av sin kultur og historie, og deler gjerne! Bli kjent med alt fra samiske eventyr, tradisjonell bryggerikunst, polar- og ekspedisjonshistorie, forskning og kunsthistorie. 

6.      Hovedstaden i nord har et rikt kulturliv. Flere viktige arrangementer avholdes om vinteren, som for eksempel Tromsø Internasjonale Film Festival, Nordlysfestivalen og Samisk uke. Nyttårskonserten og Nordlyskonsertene i Ishavskatedralen er også populære blant besøkende og lokale. 

7.      Dersom du ønsker å oppleve bylivet ligger de fleste restauranter, barer og nattklubber langs hovedgaten, Storgata. Det er derfor enkelt å sjekke ut flere steder i løpet av en kveld. Start dagen med shopping og kaffe på en av byens mange kaféer, spis deilig lunsj og middag av lokale ingredienser og råvarer, og avslutt kvelden med en drink. 

8.      Tromsø har et variert tilbud av overnattingsmuligheter som passer for de fleste budsjetter og behov. Velg mellom et av de 2600 hotellrommene sentralt i Tromsø, bo i egen leilighet eller tilbring noen dager i feriehus langs kysten, hytter eller rorbuer utenfor byen. 

 

 

Gi penger til Klubben din ved å booke reiser gjennom våre partnere

Når du booker reiser gjennom lenker på denne siden kan du komme tilbake og legge inn bookingnummeret ditt og velge hvilken klubb som skal motta 30% av våre inntekter! Det koster selvfølgelig ingenting ekstra for deg!

Vis alle reiser
Les mer

Vi tror også du vil like disse artiklene